myWayPoint :: FAQ
Goedemiddag, kunnen wij u helpen?

 Selecteer soort en product
product soort
product

 Gevonden:
Gebruik Garmin met de Mac

Onderstaand enige info omtrent Garmin en de Mac (Apple).

Tegenwoordig heeft Garmin voor de Mac Basecamp uitgebracht. Deze is hier te downloaden: http://www.garmin.com/basecamp
Als eerste... U heeft nodig een Mac met een Power PC of Intelprocessor en een OS 10.4 of hoger.

In een aantal gevallen heeft u een PC met windows nodig om kaarten geschikt te maken voor gebruik op een Mac.
Heeft u zelf die PC niet dan zou u kunnen kijken of u gebruik kunt maken van een PC van iemand anders met een internet verbinding.

Op de website van Garmin voor de Mac vindt u alle informatie die u nodig heeft, incl. de benodigde downloads om het gebruik van Mapsource op de Mac mogelijk te maken.
Klik hier voor de website.

De te volgen procedure ziet er als volgt uit:

- Download het programma Mapconverter op een PC en installeer deze om de kaarten te kunnen omzetten naar het formaat voor de Mac. Bij het opstarten van dit programma kan je de kaarten selecteren welke je wil omzetten. Bij het omzetten worden ook de unlockcodes meegenomen. Vervolgens zet je deze op een geheugenstick of brand je deze op een DVD.

Let op: Dit kan niet bij alle kaarten. Bijvoorbeeld de Topokaarten van Duitsland en Zwitserland lukken niet. Het is niet duidelijk wat daar de oorzaak van is.
City Navigator NT en Topo Nederland zijn geen probleem, evenals de Onroute Fietskaart.
Auto/motor Onroute 2008/2009 kan niet op de Mac geïnstalleerd worden!

- Download en installeer op de Mac de programma's Roadtrip, wat je als een Trip&Waypoint manager (Mapsource) voor de Mac kan zien, en het programma
Mapinstaller.

- Met het programma Mapinstaller installeer je vervolgens de kaarten in Roadtrip en kan je je routes plannen en je routes en tracks up- of downloaden naar en van je GPS.

Note: Voor de Onroute fietskaart geldt (en wellicht ook voor de Onroute Topografische wandelkaart) dat je na elke update de kaart op de PC moet omzetten naar het formaat voor de Mac om hem daar vervolgens op te installeren.

--------

Vanaf City Navigator Europa NT v2009 is het mogelijk deze direct op een Mac te installeren. Bovenstaande procedure is dan niet van toepassing.

Datzelfde geldt dat als je alles op de Mac hebt staan en de Onetime of Lifetime Update update wil gebruiken. Je kan dus rechtstreeks op de Mac de kaarten updaten.

---------

Op ons forum lopen er inmiddels al een aantal draadjes over Garmin en de Mac. Als je bij de zoekfunctie 'Mac' ingeeft dan zie je gelijk een aantal draadjes opkomen welke Mac (Apple) gerelateerd zijn.

--------

Nog even terug komend op de website van Garmin.. (http://www8.garmin.com/macosx) ... Daar zie je dat er meer mogelijk is met een Mac.

- Zo zijn de programma's POI loader en Webupdater beschikbaar.
- Ook is hier de Garmin Communicator Plug-in voor de Mac te downloaden.
- Onlangs is ook Garmin Connect beschikbaar gekomen om online gegevens met anderen te delen of te monitoren.
- Tevens kan je Garmin Trainingcenter downloaden voor de Mac.
(Een alternatief kan zijn een gratis programma dat heet 'TrailrunnerX'. Hier te downloaden...http://www.trailrunnerx.com)
- Sinds kort is de ANT Agent ook beschikbaar voor de Mac zodat het ook mogelijk is om met een Forerunner 405 informatie uit te wisselen.


Artikel toegevoegd op: 03-04-2009