myWayPoint :: FAQ
Goedemorgen, kunnen wij u helpen?

 Selecteer soort en product
product soort
product

 Gevonden:
geocaching.com & Garmin Communicator Plugin

De Garmin Communicator Plugin is een stukje software die het mogelijk maakt dat een website toegang krijgt tot jouw Garmin GPS.
Om veiligheidsredenen stoppen de diverse webbrowsers met ondersteuning van plugins, en dus ook de Garmin Communicator Plugin.
Dit is een besluit van de diverse makers van webbrowsers, niet van Garmin. Op dit moment (24-9-2015) ondersteunen Google Chrome en Microsoft Edge geen plugins
Dit kan je omzeilen door een browser te gebruiken die plugins wel toelaat. Bijvoorbeeld Firefox en Microsoft Internet Explorer. Kijk hier voor meer uitleg.


Dat er geen plugins meer ondersteund worden heeft diverse gevolgen. Het automatisch overzetten van geocaches vanaf geocaching.com is daar bijvoorbeeld ook van afhankelijk.
De optie "Stuur naar mijn GPS" is afhankelijk van de Garmin Communicator Plugin.Als je premium member bent bij geocaching.com, kan je ook de optie "GPX-bestand" gebruiken.
Download dit bestand en zet het op je Garmin GPS. Bij de outdoor toestellen plaats je het GPX bestand in de map \Garmin\GPX op het toestel of eventuele geheugenkaart indezelfde map.

Als je geen premium member bent is het lastiger. Dan is de optie "GPX-bestand" grijs en niet bruikbaar.
Dan gebruik je de optie "LOC waypoint bestand". Sla dit bestand op de computer op.
Open dit LOC bestand vervolgens in Basecamp, door in Basecamp te gaan naar Bestand en importeren. Blader naar het opgeslagen LOC bestand, selecteer het en klik op openen. Hiermee staat het waypoint van de geocache in Basecamp. Deze kan je overzetten naar je toestel als waypoint.


Een compleet andere, maar zeker nuttige optie is het gebruik maken van zogenaamde "Pocket Query". Dit kan overigens alleen als premium member bij geocaching.com
Met een pocket query maak je als het ware een zoekopdracht waarbij je aan kan geven welke geocaches meegenomen moeten worden. Een pocket query kan maximaal 1000 geocaches bevatten.
Hier vind je meer informatie.

Artikel toegevoegd op: 24-09-2015