myWayPoint :: FAQ
Goedemorgen, kunnen wij u helpen?

 Selecteer soort en product
product soort
product

 Gevonden:
TomTom Rider 500/550 en bluetooth koppeling

De TomTom Rider 550 gaat op een andere manier om met bluetooth headsets en telefoons. In principe is het niet meer mogelijk om telefoongesprekken via de TomTom laten lopen. Telefoongesprekken moeten dus rechtstreeks tussen de headset en de telefoon lopen. Gesproken aanwijzingen lopen dan weer rechtstreeks tussen de TomTom en de headset. Om tegelijkertijd te bellen en de aanwijzingen van de TomTom te horen moet je je headset dus zowel aan je TomTom als aan je telefoon koppelen. Hiervoor is het van belang dat je headset 2 kanalen heeft om bluetooth apparaten te koppelen.

Algemeen advies: Zorg dat je een headset hebt met minimaal bluetooth versie 4
Voorbeelden hiervan zijn: Cardo Freecom serie, Sena 10S, 20S of 30K, Schuberth SC1/SC1A


Goed om te weten is dat er binnen het bluetooth gebeuren dat we gebruiken eigenlijk twee (of drie) protocollen zijn die veel gebruikt worden.

HSP (headset profile) en HFP (handsfree profile)
Deze 2 profielen lijken sterk op elkaar, ze zijn beide geschikt voor 2-richtingen verkeer. Deze worden gebruikt voor bijvoorbeeld telefoneren en wordt ook standaard gebruikt om navigatie aanwijzingen door te geven

A2DP
Is 1-richting verkeer. Je kunt wanneer je dit profiel gebruikt voor telefoneren of alleen luisteren of alleen spreken. Deze wordt gebruikt om muziek te luisteren, maar bij de Rider 550 is het ook mogelijk om de navigatie aanwijzingen via dit protocol te laten lopen. Voordeel is een betere geluidskwaliteit, nadeel is dat de meeste headsets geen prioriteit kunnen geven aan dit protocol, waardoor je dus de navigatie aanwijzingen mist als je aan het praten bent met iemand anders.

Hoe moet ik mijn headset koppelen aan zowel mijn TomTom Rider 500/550 als telefoon om te kunnen bellen?

Zie daarvoor dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=_OBNc2812BU


Hoe start ik een telefoongesprek via mijn TomTom Rider 500/550?

Zie daarvoor dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=_OBNc2812BU

De kwaliteit van de gesproken instructies verbeteren?

Zie daarvoor dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=_OBNc2812BU
[url=

Artikel toegevoegd op: 24-08-2018