myWayPoint :: FAQ
Goedemorgen, kunnen wij u helpen?

 Selecteer soort en product
product soort
product

 Gevonden:
TomTom Rider: Eerste gebruik

Gefeliciteerd met de aanschaf van je TomTom RiderOm je alvast (letterlijk) op weg te helpen hebben we wat nuttige informatie verzameld.Handleiding
De handleiding van de Rider 40/400/410 is hier online te bekijken

Hij is eventueel ook als PDF te downloaden in verschillende talen.

Aan de computer
Daarnaast is er soms nog wat verwarring tussen MyDrive en MyDrive Connect. Zelfs TomTom gebruikt deze termen op hun website nog wel eens door elkaar ;) Hieronder de verschillen en een stukje uitleg.

MyDrive Connect
MyDrive Connect is een programma op je computer om je TomTom toestel te updaten, zowel software als kaartupdates.

Website TomTom:
Als je je TomTom-navigatiesysteem wilt updaten, moet je de applicatie MyDrive Connect op je pc of Mac installeren.MyDrive Connect is onze gratis ondersteuningsapplicatie waarmee je de content en services op je TomTom-navigatiesysteem kunt beheren. Via MyDrive Connect bieden we je de nieuwste kaarten, software-updates en de mogelijkheid om services te vernieuwen. We raden je aan om je navigatiesysteem regelmatig aan te sluiten voor de beste rijervaring. Elke week zijn er verschillende nieuwe updates en fixes beschikbaar.Controleer of je de nieuwste versie van MyDrive Connect gebruikt. Als de applicatie is ge´nstalleerd, sluit je gewoon je TomTom-navigatiesysteem op je pc of Mac aan en de applicatie wordt automatisch gestart.


Meer informatie om je kaart te downloaden en updaten (via MyDrive Connect) vind je hier:
https://www.mywaypoint.nl/page/faq/artikel/355

MyDrive
MyDrive is een online platform (https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/) om routes te plannen voor je TomTom, maar je kunt hier ook je eigen nuttige punten en Poi's beheren.

Website TomTom:
MyDrive slaat je gegevens op bij TomTom. Deze gegevens omvatten instellingen, voorkeuren, favoriete locaties en bestemmingen waar je routes naartoe hebt gepland. Wanneer je MyDrive inschakelt, worden deze gegevens automatisch beschikbaar gesteld aan alle apparaten en apps die je hebt geautoriseerd. Alleen apparaten en apps die je hebt geautoriseerd voor MyDrive en personen aan wie je toestemming hebt gegeven, hebben toegang tot je gegevens. Om de apparaten en apps die je met MyDrive wilt gebruiken te autoriseren, meld je je aan met je MyTomTom-account of een account van een ondersteunde provider.


Bluetooth
Een aantal nuttige tips voor het koppelen van een telefoon en bluetooth headset hebben we hier verzameld.

Route maken
Ga naar https://mydrive.tomtom.com/nl_nl/ en log in met je TomTom account. Heb je die nog niet dan kun je die daar aanmaken.

Aan de linkerkant zie je verschillende icoontjes.
Om een route te maken, klikken we op het tweede icoon "PLAN ROUTE"Vul hier je start- en eindpunt in. Je kunt gewoon een plaats invullen, of een adres, of je kunt kiezen uit een POI.
Daaronder kun je direct aangeven hoe bochtig en heuvelachtig je de route wilt hebben.Je ziet dat je direct een overzciht krijgt van je route. Nu kun je die route gaan 'finetunen' door tussenstops toe te voegen in de route. Dit doe je simpel weg door op de kaart te klikken en dan te kiezen voor 'voeg tussenstop toe'.Je zie nu een vlaggetje op de kaart verschijnen op de plek waar je zojuist geklikt hebt. De route wijzigt ook meteen en het punt komt tussen je start- en eindpunt te staan in de lijst.
In die lijst heb je ook weer de mogelijkheid om tussenstops te verwijderen.Vervolgens is het een kwestie van op de knop "voeg toe aan mijn routes" te drukken en de route wordt opgeslagen. Je kunt ook kiezen om de route te mailen naar iemand of om hem te downloaden als GPX bestand.Je krijgt de route op je TomTom door deze te verbinden met je TomTom account middels MyDrive op je toestel.Meer informatie van het overzetten van de route vanaf je MyDrive account naar je TomTom navigatiesysteem vind je hier.


Tips

Wil je eigen nuttig punten in het toestel laden, ook wel POI's (Point-of-Interest) genoemd, bekijk dan dit artikel:
POI bestanden in TomTom plaatsen met MyDrive

Heb je wat last van reflectie op het scherm bekijk dan eens onderstaande video, hoe je dat snel en eenvoudig kunt oplossen met een screenprotector.
Ook verkrijgbaar als onderdeel in de TomTom Essential kit2-the-Point met WayPoint

Route starten op de TomTom Rider 4xxHoofdmenu wijzigen op de TomTom Rider 4xxArtikel toegevoegd op: 19-01-2017